Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Sunday, April 19, 2009

Entry kali ni actually nak kenalkan my supervisor (Prof J. HUgh Horton) or lebih mesra kami panggil Hugh. Ni permintaan dari Kak Hanis la, nak sgt tgk kecomelan Hugh yg mmg xleh disangkal lg, tp malangnye i xde gmbar baru. huhu..

Masa mula2 'berkenalan' dgn Hugh ni, dah terasa dia ni sangat la baik orangnye. Sa mesti setuju punye. Dari hal belajar sampai la urusan nak dapatkan apartment, nak amik kat airport sume die yg uruskan. Malangnye, i tolak tawaran dia nak amik kat airport coz Kak Ila pun offer gak. Ms tu pk lg comfortable kalo org kite yg amik kat airport. Dah sampai cni ngn cuaca yg extreme sejuk (max -35C) masa winter, dia dah pesan awal2 u should have more clothes and just let me know if you need something. Alamak terharunye...

Utk research, 2 bulan pertama mmg i x masuk lab coz nak focus pd coursework tp masa tu Hugh banyak bg buku for d introduction of colloid and surface science. Tiap2 minggu kami akan ada individual meeting n dari situ la dia akan pantau progress kami. So, x la melencong dari research plan. Sampai la skrg, Hugh ni jenis yg conduct kami step by step. Tiap kali nak pakai alat dia akan bg training dulu termasuk la bile nak pakai penunu bunsen. hehhe...

Lab meeting ngn Hugh, dia bgtau dia naik pangkat to Dean of Applied Science start July 1st, 09 so dia akan sangat la bz. n dah pesan awal2 pd kami kalo ade apa2 masalah bincang ngan group dulu coz nnt kami dah susah nak jumpa dia macam sekarang. Always available kat bilik. Ada masalah kecik2 pun gatal g ngadu kat dia. hehe..


xtau la gambar zaman bila ni.Hugh nampak tua. Sebenarnya sgt la smart..

Gambar ngn ex-students.. sume x kenal.. kena bgtau Hugh suh update website dia. Ni gmbar amik kat website.



Dr Crudden (baju merah kat depan tu) sgt la banyak tolong i utk sintesis. Thanks.. Tp dia salah sorang killer kat Queens ni. huhu

Ni la Steve, kawan baik sepanjang nak sintesis. Student Dr Crudden yg dah 5tahun wat phD. mmg terer giler bab2 sintesis ni (n ensem guy too). Slalu pandang muka dia, mane tau nnt baby kuar mata biru macam Steve. hehe

9 comments:

Rozniza Ali said...

wah....
marah abg zul nnt kuar2 mata biru...
tp ok gak tu.... nnt putih gebu...

ni due bila ni? la ni dh brp bulan?

Hanis MY said...

hahaha..chumelsss...ada iras2 sa la..hik2..jangan mara guwau jek.. alice nanti anak u lg encem dr steve tu he..

eilawaniey said...

5 tahun phd tuh..wahhh..sgt menakutkan..

alice in wonderland said...

kak niza, due 12 nov 09, skrg ni br nak masuk 3bln. perut x besar pun lg. heehhe

kak hanis, yeke iras sa? hahahhaha.. patut la die berkenan sgt. lg ensem dari steve ke? heheheh... best2..

ila, kat sini 5tahun phd tu normal.. ade yg tahun ke6 or 7 tau.. masyaallah.. harap2 la dipermudahkan kami di canada ni.

sabiqahAnuar said...

fuhhh ak doa kua nt hensem cam mamat tu...awww memtuku hensemmmm...jgn bimbang anak pompuan ak lawa gaks- ala2 song hye gyo gitewww (yelaa mama dia kan cumels..ehhehe)

sabiqahAnuar said...

haha tul tu Hanis, saya sgt berkenan, hugh pon single lagi...wakakakaa

sabiqahAnuar said...

haha tul tu Hanis, saya sgt berkenan, hugh pon single lagi...wakakakaa

tHe waY ! am said...

weh kenalkan lan steve kat aku kekekek nak mtk resipi!!!!!!!!help meeeee

tHe waY ! am said...

to sa: papanye hencem gaks kui3

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design