Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Sunday, March 8, 2009

The Chicken Rice.. Bukan Sekadar Nasi Ayam

Smlm kami bertiga wat nasi ayam special.. hahhaha.. mengidam kot. Actually dari mggu lps plan ngn kak ila nak wat nasi ayam, tapi memandangkan Kak Ila tersangat la sibuk, so kami wat la mggu ni. Dulu mase duk Msia x pernah wat langsung nasi ayam, tau makan je. Bile dtg cni, macam2 teringin nak makan. Nasi ayam la, nasi dagang, nasi lemak, tempoyak n budu. huhu.. nasib baik la budu tu x reti nak wat.kalo pandai try gak agaknye. Otak dah beku sbb dah lame x mkn budu. hihi.. Banyak giler teringin nak makan, n yg terbaru my hubby teringin nak makan sate sbb aritu g Food Basic jumpe satay segera. Best je nampak, kalo la halal kan best.... so pesanan kpd sape2 yg lum fly tu, mkn ape yg rase nak mkn kat Msia, xpun belajar la masak ur fav foods, senang nnt. huhu


Ok, back to d story, sbb teringin sangat nak makan, tanye la mak mertua i cara2 nak wat nasi ayam. tergelak je dia. Mane xnye, mak mertua pandai masak tp menantu die bute kayu pasal masak. Mcm langit ngn bumi.haha.. Dah dpt resepi, ari Khamis lepas hubby g downtown cari barang. Tp lupe pulok nak beli ayam.. bahan yg plg utama. hahaha.. so bncg2, decide wat ari Ahad sbb ari Sabtu tu leh g cari ayam dulu kat Masala. Nak g ari Jumaat mmg xsempat la.. banyak keje beb. But then, sabtu pagi Kak Ila call ckp nak wat nasi ayam arini coz Ahad dia bz nak masuk lab. Sbb ayam xde, kak ila pun bawak la ayam.. hehe..klakar ek.. Tetamu yg bwk ayam.


Start masak kul 12 lbh, kul 3 baru leh makan. lame giler duk dapur. bukan nye ape sebenarnye.. Byk bergosip. huhu.


dah siap.. dah boleh makan..




Ni dia buktinya.... siap wat bergedil lg. Sedap....

5 comments:

eilawaniey said...

wah byk nyer ayam, nak makan 3org je..post cni sket!

Hanis MY said...

nyum2..sedapnya..ish tetiba lak teringin nak mamam nasi ayam huhu.. tapi tak reti..

sabiqahAnuar said...

hehehhe besh, besh lazat namapaknya, patut jaa senyap jaa kelmarin tak online yM, berkampung kat dapur rupanya, hehehehe

alice in wonderland said...

cik ila, dah masuk perut sume.. xsempat nak pos kat u la.. huhu

kak hanis, nak resepi mak mertua i ke?hehehehe

berkampung wat nasi ayam smbil ngumpat2.. best.....

My Sarah said...

Wei la...lamanyer tak contact..akak baru tahu syara dah kawen...huhuhu..lama tak YM..nanti keep in touch tau!

-syaliza-
New Zealand

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design