Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Tuesday, January 27, 2009

Am I phD student? Oh God...

Hari Isnin i g kampus utk registration ditemani hubby. hehehe... Masa mula2 masuk Chernoff Hall berdebar giler. Mane x nye, first time nak jumpe DrHugh Horton face to face. Kami tggu kat bawah je since bilik dia kunci.


At last, hubby yg perasan Dr Horton n dia pun macam dah kenal je.. Hi alyza (u know how he pronounced my name? Sounds like alaiza), here u are. I'm so worry about u. U didn't email me or... bla..bla.bla...hmmmm... baik giler hugh ni. Registration siap dlm kul 2pm n dapat student card. So leh naik bas free. hehehe


Esoknye, I ada taklimat ngn hugh berkaitan safety dlm lab n hari Rabu dan seterusnya i dah start kelas. Rasa bersalah lak tinggal hubby kat umah sorg2.. but this is my sacrifice.. pasni dah keje xla boring sgt.







I love u...


Merpati 2 sejoli. Macam kami la ni. Jealous ke Cik Sabiqoh? hehe




Kak Ila yg banyak berjasa kat kitorang.. Toce...


Hugh pun ada terang research plan selama 4tahun ni. But for the first step he want me to find some literature about synthesis of diphenol group and some other reading about the basic of colloid and surface chemistry since I'm totally new in this field.


First assignment from Hugh. How to synthesis this compound?

























10 comments:

sabiqahAnuar said...

cesss tak jeles pon....(sambil gigit baju...) hahahah...adeii, duk wo ai ni lak kat blog dia ni, sib baik blog ko..hehehe



ps. good luck dear =), nt skype2 yeee

alice in wonderland said...

sounds jeles? (gaya tebuan)

sabiqahAnuar said...

aaaa xde makne (gaya mek sarah)

eilawaniey said...

disconnect la satu2..eliminate alkohol, eliminate COOH, eliminate ring..pastu eliminate je sume da whole compound..senang citer..

actually, i tak tgk pon compound tu ada ape...heheh..kalo tgk budget cam bleh wat ar tuh..

alice in wonderland said...

tu ar pasal ila..nmpk mcm sng je nak sintesis compound tu. mula la menyesal x bljar btl2 mase prof ikram ajat dulu. huhu.. bestnye la kalo ade kpale mcm prof ikram. dah siap dah phd aku. heheehehe..berangan.

eleh sa, ngaku je la. aku tau ko jeles tu.sj je nak gunekan mek sarah. mentang2 la die buteeee..it... (gaye puan laili), kesian die tau. hahahhahaha

sabiqahAnuar said...

alalala yg ko guna gaya diva tu xpe laks kat cni...

mak aiihhh iLa terernye igt lagi =) tp asik nak disconnect suma jaa, last2 yg tggal C-H jaaa (hidrokarbon) sb suma da cerai berai, hehehe...ermm try u tny hanisSan or lebih tepat klu tny kJ, hehe bab2 sintesis ni dia kan mantee prof..

ps. klu kepala ko cam prof ikram, zul pon gerun nk kawen ngn ko ak rasa, serius sgt, hahaha...

fadhilah said...

blajar molek2

wish u all the best! fighting!!

tHe waY ! am said...

welkang to bloging heheh...laololo Ila kanada-kim salam windu ehs!

patut la i kompius sapa la dok snap ur pic n zul..huhu

baju sejuk tu mcm leh masuk berdua ja kecik..heheh beli kat sini ke sana?

tHe waY ! am said...

kecik ...sintesis mcm masak daging kicap ja..kikikiki

alice in wonderland said...

huhu..kak syara, baju tu je plg kecik u tau x. saiz budak2 comey sgt lak. hahahha

kalo sintesis mcm daging kicap dah lame siap phd i. hoho

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design