Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Friday, January 30, 2009

Kisah Kicap ngan Coke

Actually malam Rabu aritu I dah plan ngan hubby nak g uruskan segala hal yg tergendala hari khamis memandangkan xde kelas.. (sebenarnye malas nak masuk kampus lg, xnak terserempak ngan Hugh. Nnt mesti dia ty pasal sintesis tu. I masih lg tgh kumpul maklumat. Sabar ye Hugh...) hehehe..


So pagi semalam lepas breakfast kami tggu bas nak masuk kampus, nak scan boarding pas sbb nak bg ke kat zue utk elaun spouse. try la ty kat pejabat am kat mane nak gune scanner? Guess what, dia jawab just give it to me, I can help u!. c.... i dah ckp canadian mmg baik, kalo kat Msia ni pandai2 la ko nak cari scanner. hmmm.. Dah settle 1 hal.


then, kami ke LeSalle Building untuk antar surat dari International Office. Kat LeSalle ni macam tempat kaunseling la. Ade masalah sakit jiwa leh la wat appointment kat cni. Settle lg 1 hal..


Pastu, naik bas balik ke Kingston Centre untuk pos surat ke Embassy n ke KPT. Sa pesan kene wat cepat2, kang elaun lambat masuk. huhu.. Dah pos surat tu, kami ke Lowlaws utk beli barang2 dapur skit. Nak cari beger, ayam madu, coklat, hot choc Tim Horton's, sayur2 skit n cili api. Aritu g ade, semalam g xde dah. hampeh tul.. Tengahari gak la settle sume, perut mmg dah lapar giler. Mase tggu bas nak balik apartment ade lak minah saleh ni makan fries.. Bau mcm KFC lak. Adeii.. dugaan.


Dalam bas duk bncang ngan hubby nak masak ape? Dah lapar giler ni.. Hubby ckp masak simple je la. So, I decide nak goreng ikan bilis, ltk bwg skit, cili skit... ooo best...., pastu goreng sayur kacang buncis. Cukup menyelerakan tmbah2 makan ngan nasi panas2. Hingga menjilat jari. hehehe.. Masak pun cepat2 je, seriously mmg lapar giler..


Dah siap masak, hubby pun hidang nak makan.. Amik kicap (dari Msia, dah tinggal skit kene jimat ni!), air masak n air coke, pinggan2... i pun duduk nak makan. Rase dahaga giler, nmpak botol coke depan mate. Terus bukak penutup n minum.... Mase nak telan tu, apesal pekat semacam? Masin lak tu.. Rupe2 nye terminum kicap. Ni la padahnye letak kicap dalam botol coke. Konon xnak pecah masa letak dalam laggage dulu. Pulak tu, botol coke Msia ngan Canada same je, beza penutup je. Msia punye merah, Canada putih. HAHAHAHHA!! Ape lg, ngan pantas la g kumur2. pikir2 balik rase rugi giler, dah la kicap dah tinggal skit, g buang lak. hmm.. kepada sape2 kat Msia yg baik hati tu, kalo rajin tlg la pos kicap. I can't live without u kicap kipas udang. Org Ireland pun xpe, dgr kat sane ade kicap kipas udang. hehehe





Lebih kurang je kan? Yg sikit tu la kicap.. huhu..sedey

ok la, sampai situ je. Nak wat sarap lak.. pasni nak g kampus. malas nye nak g, kat luar ribut dah 2 ari x henti2. Sejuk kaki, ni la sebabnye nape I xsuke snow. xbest pun. cauuuwww for now.. bye!










6 comments:

eilawaniey said...

nape gu kumur2 kicap tuh? telan jela..simpan kat dlm bonggol kat ats blakang...bukan u ada ke?pastu sminggu dh takyah mkn kicap..kan ke jimat tuh..hehhe

xxxo said...

eh dah ade kat oversea ekk?? wishh u both all da best k!! bestnye pi bedua! :D

p/s: kak aina baru terjumpe blog kecik.hehe.

alice in wonderland said...

ila, melampau ar tu.. igt i unta padang pasir? huhu.. untapadang pasir pun x simpan kicap dlm bomggol. hahaha

kak aina, dah ade kat canada ni.. lame x dgr cite kak aina..keep in touch k..

fadhilah said...

hehe... best tak kicap ala coke?

UnGu VioLeT said...

salam kenal and salam ziarah... really nice blog!!! ade mase, singgahla ke teratak Ungu Violet pulak yer..

thanks..

sabiqahAnuar said...

what to say more???

HAHAHHAHAHA....

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design