Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Tuesday, January 27, 2009

Leaving for Canada

PART 2: NARITA JAPAN

Perjalanan dari KL ke Narita sejauh 5636km mengambil masa selama 6jam. So, kami sampai di Narita pada jam 720am and the next connecting flight to Toronto was on 530pm. Lebih kurang 10 jam jugak la menapak kat airport.

sampai2 je kat Narita, kami dah terkejut. Sejuk giler.. Suhu masa tu dlm 3C. Kami tiba di Terminal 2 so kene naik bas ke Terminal 1 coz flight To Toronto kat Terminal 1.Org2 Jepun pun baik tp susah skit nak comunicate sbb diorg x berapa pandai cakap Bi. Kalo ade yg speaking pun x paham sgt. huhu..


Masa ni baru je sampai kat Terminal 1. Tengah terkejut lg. Masa ni tiba2 dtg perasaan nak patah balik Malaysia. huhu..xmalu.. macam budak2.




Hubby masih blh senyum. Tp macam senyum tawar je.. Rindu mak la tu!


Seriusly, masa sampai tu dah xde igt ape. Ngantuk sgt. Dlm flight mana leh tidur sangat. Asyik kena kacau ngn peramugari2 cantik tu je. Jap2 kang.. miss, miss nak ape? Miss nak air? Miss nak makan? Adei.. Tp layanan diorg mmg first class. Plg best n cantik n ensem2. hehe.. So, ape lg, masa kat Narita tu sempat la lelapkan mata atas kerusi. Tidur pun gilir2 coz sorang nak kena jaga hand laggage. Yela... mana tau, something could happened kalo dua-dua tidur.





Bangun je tidur, kami g basah2kan badan n salin pakaian. Masa tu igt nak wat call ke Malaysia tp xpandai lak nak pakai telefon kat situ. Arahan pun dalam bahasa Jepun. Pelik lak, cmne sabiqoh kate leh paham instruction tuh. Pengaruh Super Junior kot.. (Super Junior dari Jepun ke). So, dah bosan sangat xde ape nak wat kami pun g money changer tukar duit. Kami tukar $CAN50 dapat dlm 3500yen. Boleh la makan n beli barang2 kenangan dari jepun. hehe..





Hubby minum chocolate truffle and veggie sandwich. Cukup untuk alas perut.




Transit kat Narita memang memenatkan.. Masa check-in kat Air Canada kami diberitahu flight delay sampai kul 6pm. hmm.. bertambah lama menunggu. Masa nak naik flight pun leceh giler. Nak kena beratur panjang2, panggil nama, jerit2 kat org suruh beratur. Not nice eh? Tu je la kot skali transit kat Jepun. Lain kali kalo balik nak try transit kat Hong Kong or China lak.






Ni gambar kat dlm terowong masa nak check in kat Air Canada.




*** eND OF pART 2 ***



































6 comments:

sabiqahAnuar said...

weiii super Junior korea laa mek..hahhaa tp anyway berguna gak aaa selama ni ak dok ngadap cite jepon n korea tu suma...hehee atleast ak lei aa call mesia time tu, hehehe...

urmm nt kita balik ni transit kat seoul laa dehs???

alice in wonderland said...

hehehe.. blh aje.. aku dah siap tgk ticket flight. ade je transit korea, japan, hong kong, china. bila nak blk????????

sabiqahAnuar said...

insyaAllah...biarlah rahsia dlu, heehe

eilawaniey said...

alamak, mcm kenal itu mafla klabu (love pink)..hehhe

alice in wonderland said...

nak balik pun berahsia ngan aku.cesssss.. ko jgn blk senyap2 x bgtau aku dah la. aku bom Canada kang, hilang Alberta dari peta. hehehhe

Cik Ila, mafla tu u la yg belikan. smp skrg pun i pkai yg tu ngn glove yg belang2 tu. yg pink tu nipis skit. xsesuai nak pkai winter. spring nnt i pkai yg tu lak. Thnx..... Sarangeeeee

sabiqahAnuar said...

hehhe ko ni xabes2 ngn bom ko tu...adeii ak igt ak da kat cni da slamat da laa ngn ancaman ko tu, tp ramalanku meleset....kecik tetap kejam !!!!!

ooo pink- nakkkk gakkksss

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design