Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Tuesday, January 27, 2009

A New Life Begin

Hari pertama kat Kingston, Kak ila bawa kami ke Kingston Centre utk beli barang2 makanan n bahan mentah nak masak. Masa tu igt lg Kak Ila pesan pkai bj 2 3 lapis sbb suhu skrg -25C. Gosh...Kami ke Loblaws n kak ila tunjuk kat kami mane barang makanan yg blh dimakan n x. Kebanyakan barang2 kat cni hampir sama mcm Malaysia. Hotdog halal pun ade. Suka la tu hubby. Kami g nak daftar Rogers for cellphone malangnye xleh coz xde student card n bank account. Terpakse la tggu sampai ari Isnin. Malam tu Kak Ila bg pnjm phone dia incase nak call famili or org airport call laggage dah sampai. Nasib baik cepat dpt laggege, Jumaat mlm tu dah dpt. kalo x, susah gak. Baju dah xde. hehehe



Keesokkannye Kak Ila bawak kami ke Dollarama kat Downtown. Nak g Downtown kena lalu kampus, so Kak Ila tunjuk terus department i utk registration ari Isnin. Kak Ila xdpt teman coz dia bz ari Isnin. KAt Dollarama kami beli sume kelengkapan umah mcm pinggan mangkuk, periuk, n sume la ngan harga $1. Best ek??Dari Dollarama kami ke Wall-mart kat Cataraqui Centre utk beli winter boot n barang2 lain. Pendek kata shopping sakan laa.



bla..bla...bla....



Mula2 sampai Canada susah nak sesuaikan diri ngan masa kat sana sbb terikut masa kat Msia lagi. Kalo dah kul 4ptg mesti dah ngantuk giler sbb kat Msia dah kul 5pg. hehe.. Tp skrg ni dah biase, dah xde masalah..



bab2 i homesick xyah cite la eh... hehehhe... just for 2 days.

6 comments:

sabiqahAnuar said...

cewahhh homesick..hhehehe zul ade pon homesick, ngada2 laa tu =)

alice in wonderland said...

hehehe..ko ape tau.. 2 ari je.. skrg canada is my home. hahaha.. melampau x?

sabiqahAnuar said...

LUPA DARATAN..hehehe ni ko patut duk BTN lama2 sket- sebulan ke patutnya, huhuhu baru tak lupa diri, hehehe

alice in wonderland said...

mase kat BTN tu xnyanyi lagu anak kecil main api. asik nyanyi ngan ko dlm kete je..tupasal jd lupe daratan.

sabiqahAnuar said...

..emm r myb sb ko da termakan semut, tu yg lupa, hahahaa

fadhilah said...

aigoo~ bawa hubby pun homesick gak. kes tak bw hubby cmne la agaknyer...huhu~

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design