Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Tuesday, January 27, 2009

Leaving for Canada

PART 3: VANCOUVER


Masa kami check in kat Jepun tu, sekali lagi kami ada masalah. Flight kami sepatutnya Narita-Toronto, tapi ada masalah teknikal kami terpaksa transit di Vancouver n kami terpaksa kuarkan sume barang n check in lg skali ke Kingston. Study permit pun terpaksa amik kat Vancouver,bukan kat Toronto seperti yang sepatutnya. Alhamdulillah sume urusan senang n x amik masa yg lama. Lepas siap2 sume kami pun naik balik flight yg sama td untuk ke Toronto.






Tiket Narita-Toronto-Kingston





Air Canada yg kami naik. sempit, xbest.. MAS lg best. Peramugari lak tua2 n garang.




Gambar last yg sempat diambil. Dah nak gerak ke Toronto mase ni.



PART 4: TORONTO

Sampai Toronto kul 630mlm n flight ke Kingston kul 720mlm. Badan pun dah penat, dah xde mood nak amik gmbr. Terus je check-in n naik Canada Jazz yg sgt kecik n comey. hehe.. seriusly, mmg kecik, kalah Fire-fly. Peramugari pun seorang je. Masa nak naik flight tu la first time pijak snow coz dia x connect to bangunan.. kena jalan kaki sendiri je. hahhaha..


Sampai kat airport Kingston, beg kami lak yang x sampai. Mungkin masa transit kat Toronto tu kejap sgt. xsempat org tu nak punggah barang kami masuk Canada Jazz. Probably.. xtau la betul ke x... Kak Ila yg amik kami kat airport ngn teksi. Masa dalam teksi, tergamam dengar kak Ila speaking ngan driver teksi tu, cair gilos beb. Cayalah Kak Ila..


Ok, dah abis bab dlm flight.. Jom kira total jarak n masa yg diambil nak sampai cni.


KL-NARITA: 5600km 6h


NARITA-VANCOUVER: 9000km 8h


VANCOUVER-TORONTO: 3000km 3h


TORONTO-KINGSTON: 500km 1h

____________________________

TOTAL: 18100km 18h

____________________________

* tak termasuk waiting for connecting flight around 11h




































4 comments:

sabiqahAnuar said...

huhuhu 29 jam termasuk transit...adeii penat rasa nk ulang balik semua tu nt time balik mesia cuti..

ps. jap lagi mung pong cair gak aa kecek omputeh, kaloh aa ore UMT nt, hehehe

alice in wonderland said...

eleh...ckp je la kalah abg tebuan. hahahaha

sabiqahAnuar said...

HAHAHAHA..no comment

fadhilah said...

huh! dasat 29jam... pengsan dengar...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design