Like the Flowing River

Be like the flowing river,
Silent in the night.
Be not afraid of the dark.
If there are stars in the skys, reflect them back.
If there are clouds in the sky,
Remember, clouds, like the river, are water,
So, gladly reflect them too,
In your own tranquil depths.

-Manuel Bandeira-

F.R.O.G.

Frog Pictures, Images and Photos

T.I.M.E.

OnTaR!O, CaNaDa t!Me

MALAYSIA

The Climb

Sunday, January 25, 2009

Leaving for Canada

Hi there.. Long time no see.. hahahaaha.. I'm so sorry for neglecting my blog for more than a month. I'm so busy preparing myself and other stuff to bring to Canada. Well, now.. I'm here in Canada or in more specific QUEEN'S UNIVERSITY, KINGSTON, ONTARIO, CANADA. Just like a dream. hehee

hehe..xtau lak nak start cite dari mane.



PART 1: KLIA



Kami berlepas dari KLIA hari Rabu 7hb Jan 09. Mase on d way nak check in tu, biase la.. kelam kabut. Almaklumlah xpernah kuar dari Malaysia,tu pun nasib baik Cik Sabiqah dah ajar skit2. huhu.. Lepas wrap 3 beg kami yg besar2 tu, kami terus menuju ke kaunter check in. Suddenly, my hubby tanye.." sayg, mane jaket abg?". Berderau darah mase tu coz pasport hubby dalam jaket tu! Ape lg, berlari la g kat parking kete tgk jaket, nasib baik ade. Igt kan dah tinggal kat umah. Kalo tinggal tu, sayonara la.. heheheehhe..

Pastu mase nak check-in kat kaunter MAS, kami mntk nak direct laggage ke Kingston coz dlm beg tu actually byk sgt brg2 makanan. Takut kene rampas. Mule2 diorg kate xleh coz tansit kat Narita lebih dari 10jam. ape lg, kami ni wat la muke kesian.. blh la akak.....ni first time kami ni.... kami takut... heheheheh.. die pun g bncg ngn bos die, then br blh.. Lega skit. Lepas 1 masalah. Tp masalah baru timbul lak, beg kami ade 3, lum lebih berat tp mslhnye ade 1beg yg bapak besar tu overweight coz spatutnye leh bwk 2 beg sorg n each bag do not exceed 26kg.. Punye la rugi kitorg. Igt kan cmpur2 beg sume xleh lbh 40kg. Kalo tau cmtu, baik bwk 2beg sorg..leh bwk budu,belacan, ape2 lg makanan yg confirm xde kat Canada. huhu.. xpela.. think positive, xde rzki. Lgpun xtau.


Berbalik kpd cite td, kami tanya akak tu, kalo overweight cmne? Ngan selambe je die jwb, kene repack balik la. G la beli beg yg kecik2 kat kdai tu transfer skit spya kurang dari 26kg. Terperanjat giler kami, nak beli beg dah 1 hal, kami dah wrap sume beg2 tu. Kali ni kami merayu xlayan lak. Dia takut masalah akan timbul bila tukar plane. Air Canada rasenye lagi kecik dari MAS. Dah lame sgt duk kat kaunter check-in tu, mak mertua i pun dtg. Kami cite la masalah beg tu besar sgt n biase lah pujuk rayu mak mertua i lg hebat sampai org MAS tu kate ok! huhu.. i kena blajar lg la dari mak mertua i. hehee... Tabik spring la...



Sambil2 nak tggu kul 11,mak mertua i dah berapa kali nangis. huhu.. asik pesan, jangan gaduh2 kat tmpt org.korg berdua je.mak tau uda tu degil skit (bukan skit, byk sbnrnye. tp i lg degil.huhu), kalo uda dgl bagitau mak. Jgn tggl sembahyang.. Huuuhh igt la sampai skrg.


Kul 11 kami pun masuk, adegan nangis2 pun seperti yg dijangka berlaku. Actually sehari sebelum fly tu i tanye kat hubby." Nanti mase salam2 abg nak nangis x? Sayg xnak nangis sbb kalo dah start susah nak berhenti". Hubby i xcaye yg i xnangis, siap bertaruh ngn die sape yg nangis die kalah. yg mng leh duk tepi tingkap dlm flight nnt. Definately i kalah. Mase salam2 ngan yang lain tu rase leh tahan lg air mate, smp kat mak mertua i dah xleh tahan.. terus banjir.. waaaaaaaaaaawaaaaaa......


Cukup la tu kat KLIA... Have a look at this pictures first. Sorry gambar x clear sgt coz pkai handset je.



Tiket MAS




Lum g lg dah ngs.. sorry guys gmbr ni kabur skit. Angah maintain. Akak ngn zack xde lak gmbr. Dlm camera lain kot.

Cukoi, hubby n dad




Shaaaaaaa.. ngn mak yong dedet, sibuk je ayah yong tu.




*** eND OF pART 1 ***















































7 comments:

sabiqahAnuar said...

hehe oya nampak makin brisi laa kecik..(eii dia baca tak blog ko ni? mampuih ak klu dia baca...heheheh)


wakakaa, ak pon bet ko akan banjirnye...hehee

alice in wonderland said...

kawan zul yg dlm gmbar ni siap nak ngorat oya siot.. heheheh

xde la banjir mcm ko aritu. skit je ngs.

sabiqahAnuar said...

hahhaa orait laa tu, good look gak ape..hehee oya kan slalu duk keluh-kesah takde calon, hehhee

alice in wonderland said...

huhu.. masalahnye oya xtau lg. kalo dah tau siap la berbunge2 ht die. Die add friendster oya. hehehe..br first step.. Mcm lagu jordin tu..
one step at a time, thre's no need to rush. hehehhehehe.. Mcm ko gak. ssuai gitu

sabiqahAnuar said...

hampesss, ak bukan stakat one step at one time da ni meks, separuh tak suku step pon susah...hhahahaa

fadhilah said...

hehe... sabor la sa...

alice, i've been wating for u to update....

hehe... korang yg dh fly ni kena la bg tips banyak2 kt ktorg yg tak biasa merantau ni....

alice in wonderland said...

kak fadhilah, senang je tips die. jgn tinggal suami.hahahah..

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks Design